Грузинското правосъдие повдигна нови обвинения на бившия президент Михаил Саакашвили


Грузинското правосъдие повдигна нови обвинения на бившия президент Михаил СаакашвилиГрузинското правосъдие повдигна нови обвинения на бившия президент Михаил Саакашвили, съобщи АФП.

В края на юли Саакашвили бе обвинен в злоупотреба с власт при потушаването на антиправителствените демонстрации от ноември 2007 г.

Саакашвили сега е обвинен в организиране на нападение срещу Валери Гелашвили, депутат от опозицията. Той бе пребит жестоко и приет в болница през 2005 г. с черепна травма и много фрактури, посочи грузинската прокуратура в комюнике.

„Михаил Саакашвили е имал намерение да накаже показно Валери Гелашвили“, след като последният дал интервю, в което не се изказал особено ласкаво за бившия президент, се казва в комюникето.

Прокуратурата обвинява Саакашвили, че е наредил на министъра си на отбраната Иракли Окруашвили да организира атака срещу депутата.

След като Окруашвили му отказал, той дал подобна заповед на министъра на вътрешните работи Вано Мерабишвили, който възложил на отряд от специалните части на неговото министерство да проведат съответната операция.

Миналата седмица грузинското правосъдие обяви, че завежда дело срещу Саакашвили за злоупотреба с власт, като му повдига обвинение, заедно с няколко високопоставени длъжностни лица от неговото правителство.

Posted on 06.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: