Русия спаси народа на Южна Осетия от гибел


Русия спаси народа на Южна Осетия от гибелНа север Южна Осетия граничи с приятелска Русия. Една от най-важните насоки на днешната ни политическа дейност е работата за по-нататъшно сближаване с Руската Федерация и нейните субекти.

През изтеклото от август 2008 време са сключени примерно 70 международни споразумения от различно равнище между Южна Осетия и Руската Федерация. Те обхващат широк кръг въпроси за сътрудничество на междудържавно, междуправителствено и междуведомствено ниво.

Русия оказва максимална подкрепа на икономическото развитие на Южна Осетия, прави съществен принос в гарантирането на безопасността на нашата територия, помага на нашата страна в решаването на редица социални въпроси.

Народът на Южна Осетия е много благодарен на Руската Федерация, на висшето политическо ръководство за приемането през 2008 година на важните решения, спасили нашия народ от гибел.

Що се отнася южната ни насока, тук Южна Осетия граничи с Грузия, с която в момента практически не общуваме, никакви връзки няма.

Единствената политическа площадка, където представители на Южна Осетия и Грузия заедно с представители на Русия, Абхазия и други страни могат да разменят мнения по различни въпроси на хуманитарната безопасност, са Женевските политически дискусии.

В рамките на тези дискусии функционират механизми за недопускане и уреждане на инциденти. Срещите в рамките на тези механизми се организират редовно и страните обсъждат въпроси, които могат да нанесат вреда и ущърб на договореностите, които се постигат на женевските преговори.

Женевските дискусии, въпреки усилията на Русия, Южна Осетия и Абхазия поради позицията на грузинската страна, не са на равнището, което би било полезно за всички страни.

Тук бих искал да изтъкна, че Южна Осетия, след признаването си през 2008 година, за маркиране на държавната граница създаде независима комисия за делимитиране и демаркиране на границите със съседните страни.

Руската Федерация практически приключи работата в тази насока. Нашите нееднократни призиви към Грузия по повод прокарването на държавна граница остават без отговор. И затова ние със собствени сили провеждаме маркиране на държавната си граница. С Грузия отношения нямаме.

Реклами

Posted on 05.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: