Близкоизточните заплахи за сигурността в Кавказ


Близкоизточните заплахи за сигурността в КавказФедералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия получава информация за плановете на ръководителите на международните терористични групи, намиращи се в редица страни в Близкия изток, да се опитат да дадат нов тласък на престъпното подземие в Северен Кавказ, заяви директорът на ФСБ Александър Бортников по време на среща с ръководители на службите за сигурност в Санкт Петербург, предаде РИА Новости.

Той отбеляза, че за Русия, както и за повечето държави в света, опасността от избухване на терористичната активност в резултат от масовото завръщане на терористите е сред най-острите проблеми.

„Днес ние получаваме документално потвърждение на информацията за плановете на лидерите на бандитските групировки, криещи се на територията на редица страни в Близкия Изток, да продължат терористичната си дейност и да се опитат да дадат нов тласък на севернокавказкото бандитско формирование, чиято активност ние успяхме да прекратим, да разделим големите сили и да ги неутрализираме“, каза Бортников.

Той заяви още, че ФСБ следи над 220 потенциални атентатори-самоубийци и хора, въвлечени в рекрутирането на кандидати за „живи бомби“ и подготовка на терористични актове, чрез „прокси“ атентатори.

„Има над 220 потенциални атентатори-самоубийци под оперативен надзор в Русия. Офицерите на ФСБ систематично разкриват хора въвлечени в подготовката на камикадзета и планирането на терористични актове с тях“, заяви Бортников.

Posted on 04.09.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: