Процесът над Саакашвили в Грузия ще се превърне в процес срещу политиката на САЩ


Процесът над Саакашвили в Грузия ще се превърне в процес срещу политиката на САЩНе е реално да се очаква, че Украйна ще откликне на официално искане на грузинската прокуратура и ще арестуват Михаил Саакашвили.

Бившият президент на Грузия знае прекалено много за задкулисието, което доведе до трагичните събития от август 2008 г., и за американската страна би било недопустимо в хода на съдебен процес на територията на Грузия тези факти да излязат на бял свят.

САЩ и Европа прекалено дълго си затваряха очите за престъпленията на тази персона и неговите съратници и за съжаление ще продължат да го правят.

Процесът над Саакашвили в Грузия всъщност ще се превърне в процес срещу политиката на САЩ и Западна Европа на постсъветското пространство, а точно в момента това е недопустимо за тях.
Лидерът на партия „Свободна Грузия“ Каха Кукава заяви пред медии, че САЩ нямат интерес да помогнат за намирането на обективната истина за управлението на Саакашвили.

„Те знаят старото имперско правило, че техният шпионин не се предава на друга страна. Всички в Грузия знаят, че Саакашвили е американски продукт. Той винаги е действал в интерес на САЩ, а не на Грузия. Поради това е изключено Украйна да го предаде на Грузия“, е мнението на Кукава.

Той допуска, че западната подкрепа за бившия президент ще отслабне, без да изчезва напълно, но американците ще се ориентират към нови хора.

Реклами

Posted on 03.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: