Международният съд в Хага твърди, че има доказателства за военни престъпления по време на въоръжения конфликт в Южна Осетия


Международният съд в Хага твърди, че има доказателства за военни престъпления по време на въоръжения конфликт в Южна ОсетияПрокурор твърди, че разполага с достатъчно доказателства за извършването на военни престъпления от Грузия по време на руско-грузинската война от 2008 г., пише американското издание The Wall Street Journal.

Фату Бенсуда от базирания в Хага Международен наказателен съд „е открила резонна основа за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в контекста на въоръжения конфликт“, се казва в официалното съобщение.

Двете държави воюваха в продължение на пет дни през август 2008 г. за грузинския регион Осетия, след което Москва призна самопровъзгласилата за независима република, като няколко държави последваха примера й.

Разследването, проведено от трибунала в Хага, показва, че престъпления по време на краткия военен конфликт са извършвани от грузинска страна.

Международният съд може да призове отделни лица и да ги подведе под отговорност за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, отбелязват от редакцията.

Posted on 01.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: