Руският президент Владимир Путин: Изплащането на заплатите да е с приоритет пред други задължения


Руският президент Владимир Путин: Изплащането на заплатите да е с приоритет пред други задълженияРуският президент Владимир Путин определи като обосновано предложението на председателя на Федерацията на независимите профсъюзи в Русия Михаил Шмаков в Гражданския кодекс да се включи положение, според което изплащането на заплатите да е с приоритет пред други задължения, дори и данъците, предаде „Взгляд“ .

На среща с държавния глава късно във вторник Шмаков каза, че реализирането на тази инициатива ще позволи на Русия да ратифицира конвенцията на Международната организация по труда за защита на работните заплати.
„Можем да внесем в законодателството си, включително в Гражданския кодекс, положение, че работната заплата е с приоритет пред други задължителни плащания, като например вноските в социалните фондове и дори данъците“, каза Шмаков.

Путин отбеляза, че като контрааргумент в тази ситуация може да се изтъкне, че бюджетът също е работна заплата в социалната сфера: за учители, лекари, военни.

„Въпреки това идеята сама по себе си ми се струва обоснована, особено днес, когато у нас все още има непреодолени икономически трудности. Затова може и трябва да се помисли над нея“, каза руският президент.

Posted on 31.08.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: