The Telegraph: Eдинственият изход от украинската безизходица е присъединяването на Донбас към Русия


The Telegraph: Eдинственият изход от украинската безизходица е присъединяването на Източна Украйна към Русия Британското издание The Telegraph нарича ситуацията в Украйна огромен провал за Запада, обусловен от немарливостта на Европа.

В публикацията на тази тема се казва, че Русия отива към победа в тази партия, а Европа и САЩ неминуемо губят.

Авторът счита, че трагедията от разкъсването на Украйна на части е следствие от „високомерния” стремеж на ЕС да получи тази територия в своята „империя” и този стремеж е подкрепян от САЩ.

„За това Западът се радваше да наблюдава как проруският украински президент беше свален по време на държавния преврат в името на все още неизвестна марионетка, удобна на ЕС” – пише Кристофър Букър.

Той също така отбелязва, че желанието на жителите на Крим да отидат под управлението на Москва е напълно очаквано, тъй като алтернативата била „ някаква причудлива форма на правителство в разположения далеч Брюксел, която те така и не се научиха да разбират”.

Букър счита, че след няколко години гражданска война Западът се „оказа толкова унизително безпомощен, както винаги”, че сега няма понятие какво да прави с хаоса, за чието образуване сам помагаше.

Авторът на публикацията обобщава, че сега единственият изход от безизходицата е присъединяването на Източна Украйна към Русия.

Реклами

Posted on 30.08.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Първо Путин трябва да бъде заменен от достоен ученик и последовател на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и сериозни успехи с чашката. Порошенко е доказал неведнъж своите умения с чашката и заслужава да управялав.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: