Немски политик: Западът извърши сериозни грешки по отношение на Русия


Немски политик: Западът извърши сериозни грешки по отношение на РусияЗападът извърши сериозни грешки по отношение на Русия, отказвайки неведнъж да зачита интересите й. Това заяви в интервю за Die Welt известният немски политик Грегор Гизи.

Към тях той причисли бомбардировките над Югославия, американската ПРО в Източна Европа, както и стремежът Украйна да бъде приета в НАТО, в резултат на което Черноморският флот на Руската федерация щеше да се окаже на територията на Алианса.

Като минус Гизи отчита и въвеждането на санкции във връзка с присъединяването на Крим към Русия. По думите му, в този случай е трябвало да се приемат други, дипломатически мерки.

„Като член на политическия съвет на Асоциацията на средния бизнес мога да кажа, че санкциите удрят по нас много по-силно, отколкото по Русия”, добавя той.

Освен това, посочва политикът, в отговор на ограниченията Москва „прави всичко, за да отслаби Европа”, например установява отношения с Турция.

Грешки по отношение на Русия е направила и Америка. Според него президентът на САЩ Барак Обама не е трябвало да нарича Русия „регионална сила”.

“Путин е борец с хватка на тигър, на такъв човек не трябва да се говорят подобни неща”, посочва политикът.

Posted on 29.08.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: