Конфликтът в Сирия може да се реши, ако Запада се откаже от подкрепата на терористичните групировки


Конфликтът в Сирия може да се реши, ако Запада се откаже от подкрепата на терористичните групировкиОчертава се само вероятността за разрешаване на конфликта по пътя на войната, счита експертът и главен редактор на списание Politics First Маркус Пападопулос.

Русия и САЩ не са постигнали реален прогрес относно Сирия при разговорите на външните министри Сергей Лавров и Джон Кели, Западът и неговите съюзници едва ли ще се откажат от намеренията си да отстрани сирийското правителство и да доведе на власт в Дамаск ислямски режим.

Позициите на Русия и Америка по Сирия са диаметрално противоположни. Русия поддържа сирийското правителство, което е единствен легитимен представител на властта в страната, докато Америка поддържа там терористичните групировки.

Конфликтът в Сирия може да се прекрати по единствен начин – отказване на Запада и неговите съюзници в лицето на Турция, Саудитска Арабия и Катар от подкрепа на терористичните групи в Сирия.

Иначе конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле” – казва експертът, но добавя, че шансовете за това не са големи.

„Напротив, неотдавнашното нахлуване на Турция в Северна Сирия говори за обратното. Уви, остава само вероятността за разрешаване на конфликта по пътя на въоръжените сблъсквания.

Действията обаче на сирийските военни по освобождаването на Сирия от ислямистката тирания с подкрепата на руските и иранските съюзници, а също и на организацията „Хизбула”, ще спомогнат за отслабването на ислямския тероризъм по целия свят”.

Posted on 29.08.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: