Как „Панцир С1” намира врага (видео)


Как „Панцир С1” намира врага (видео)Разработчиците на уникалната ЗРПК „Панцир С1”показаха на снимачната група на „Звезда” как комплексът намира и прихваща целите. Журналистите на „Военной приемки” бяха пуснати в отсека с управлението, който представлява сам по себе си истински пункт за наблюдение.

Така, седейки на летището в Тула, може да се види кой и как лети в южния сектор на Подмосковието. Военните разказаха, че „Панцир С1” при добро време може да прихване цели в радиус от 50 километра.

За да вижда толкова добре, на комплекса му помагат високотехнологични локатори, които са три на брой: оптически, даващ изображение, локатор за откриване, разкриващ далечните цели, и локатор за съпровождане, прихващащ и държащ целите на мушка.

Друга особеност на ЗРПК е изкуствения интелект. Прихващайки целта, компютърният мозък на машината сам е способен да избере, кое оръжие да използва – ракета или оръдие. Освен това „Панцир С1” може да работи едновременно по 4 цели.

 

Posted on 28.08.2016, in Видео, Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: