В Русия започна мащабно предислоциране на войската в южната част на страната


В Русия започна мащабно предислоциране на войската в южната част на странатаВ Русия в рамките на внезапната проверка на бойната готовност бе започнато прехвърляне на войски. Десетки БТР, бойни машини на пехотата, цели колони танкове и самоходни артилерийски установки са товарени на ешелони и са изпращани на нови полигони.

Специални части от Централния и Западния военен окръг вече са прехвърлени със самолети в южните райони на страната, където според плана на ученията им предстои да унищожат условни диверсанти.

В южната част на страната се прехвърля масирана групировка от войски. На ученията заедно с войниците и офицерите от три военни окръга се изпраща всичко, което може да лети и или се кара. Само на моряците не им се налага да ходят надалеч.

От летището Сокол в Пермски край са изпратени прихващачи МиГ-31 и фронтови бомбардировачи Су-24. И двете машини са във войските от 80-те години на миналия век, затова привеждането им в пълна бойна готовност е отработено да най-малкия детайл. Заедно с авиацията в същата готовност са приведени управлението на 14-та армия на ВВС и ПВО.

Десетки БТР, бойни машини на пехотата, цели колони танкове и самоходни артилерийски установки се товарят на ешелони и се изпращат в неизвестно направление. Според условията на маневрите точката на назначение се съобщава преди самото тръгване и само на командирите. Разстоянието е от 200 до 2 000 километра.

На полигоните вече се разгръщат мобилни пунктове за управление. Те, всъщност, до мястото на назначението си са се придвижили на самоход. С помощта на техниката войските отработват всичките възможни връзки – от телеграф до спътник.

Към мащабната проверка на бойната готовност са привлечени не само военните. Командващият войските на Западния военен окръг Андрей Картаполов проведе съвещание с ръководителите на регионите на окръга. От качеството на съвместната работа на тези генерали зависи сигурността на тези учения. Тренировката на войските ще продължи до края на месеца.

Posted on 28.08.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: