DCLeaks: Джорж Сорос платил на гръцки медии да хвалят преврата в Украйна и очернят Русия


DCLeaks: Джорж Сорос платил на гръцки медии да хвалят преврата в Украйна и очернят РусияНастоящото зловоние доказва как те са работили като агенти на крупния инвеститор и спонсор на всички «мръсни дела», пише pronews.gr.

Фондациите на Джорж Сорос са платили на гръцките средства за масова информация и на «лидерите на общественото мнение», за да подкрепят държавния преврат в Украйна, а и да очернят Русия. Това пише сайтът pronews.gr, позовавайки се на документи от DCLeaks.com, информира news-front.info.

DCLeaks е аналог на WikiLeaks.  Неотдавна той публикува огромно количество документи със секретно съдържание от Фонда на Сорос.

Един от 2500- те документи прилага списък на гръцките средства за масова информация, на които Сорос е платил за подкрепа на украинския държавен преврат през 2014 година, пише изданието.

Документът под наименованието «Инициатива на Отворено общество за Европа. Обсъждане на Украйна в Гърция» твърди, че «съветници» по въпроса са получавали от Сорос по 6 500 долара в продължение на 15 дена.

«Настоящото зловоние доказва откровено плащане на шест гръцки вестника, десет телевизионни канали и радиостанции, шест новинарски сайта, които са работили в качеството си на агенти на крупния инвеститор и спонсор на всички «мръсни дела»  Джордж Сорос»,- пише изданието.

Според документа, пари е трябвало да получат «около 50 лидери на общественото мнение и трендове в социалните мрежи».

«Не се споменава кои са получателите на подкупа, но това не е трудно да се разкрие. Всички информационни сайтове в първата петица фанатично подкрепяха украинската «революция». И разбира се, всички крупни частни телевизионни канали. За всички тях законно избраният президент на страната Виктор Янукович беше «диктатор, който трябва да бъде свален», — пише изданието.

Става дума за «добре финансирана и организирана клеветническа кампания», всички факти говорят за «участието» на Сорос в акциите на протест на Майдана и в държавния преврат.
Един от документите съобщава, че предложение да се работи за Сорос за създаването на положителен образ на Украйна след държавния преврат е получил и журналист от органа на управляващата в Гърция партия СИРИЗА — вестник «Авги» — М. Циматикис, който впоследствие става съветник на премиера Алексис Ципрас по връзките със социалните мрежи.

«Работата» му била предложена от преподавателя във Фрайбургския университет Янис Карас, който си сътрудничи с Фонда на Сорос «Отворено общество». Той съветвал да не се споменава на никого за работата за Сорос.

«Това ще затвори вратите. Има голямо недоверие към фонда в Гърция, главно заради неговите действия по отношение на бивша Югославия», — пояснил професорът.

Цимитакис в разговор с журналисти за изданието «Прото тема» потвърдил, че е участвал в «изследване на Фонда», но тогава той не бил на работа за премиера на Гърция и не е заемал партийни постове.

Posted on 27.08.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: