Руският президент Владимир Путин с по-висок рейтинг от Меркел в Чехия


Руският президент Владимир Путин с по-висок рейтинг от Меркел в ЧехияПопулярността в Чехия на руския президент Владимир Путин се увеличи на фона на рязко спадащия рейтинг на канцлера на Германия Ангела Меркел, чиято „политика на гостоприемството“ предизвика много критики от чехите, съобщи „Взгляд“.

Ангела Меркел бе на еднодневно посещение в Чехия на 25 август, където проведе разговори с  чешкия премиер Бохуслав Соботка и с президента Милош Земан за бъдещето на Европейския съюз и миграцията.

По-благосклонно в момента чехите се отнасят към президента на Русия Владимир Путин.

Ако попитате жителите на Чехия какво мислят за Ангела Меркел, то в най-добрия случай те ще махнат с ръка, а в най-лошия – ще се разразят оскърбителни тиради, които не са подходящи за цитиране“, констатира изданието.

На свой ред президентът на Чехия Милош Земан „без умора продължава рязко да осъжда курса на Меркел по въпроса за бежанците“. Според чешкия лидер, тръгвайки по този път, канцлерът на Германия е направил „голяма грешка“.

В четвъртък президентът Милош Земан заяви, че е дошло време Прага да изрази ясно своята позиция по отношение на антируските санкции и да се присъедини към държавите, които са за тяхната отмяна.

През пролетта съобщиха, че рейтингът на Владимир Путин в Русия е пораснал 1,5 пъти от встъпването в длъжност през 2000 г. до сега.Дейността на Путин на президентския пост е одобрявана от 88% от руснаците.

Освен това, повече от половината руснаци смятат, че президентът се опира на екип, състоящ се от професионалисти и единомишленици.

Posted on 27.08.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: