Новият бронетранспортьор БТ-ЗФ – мобилност и бронева защита за войската на Русия


Новият бронетранспортьор БТ-ЗФ - мобилност и бронева защита за войската на РусияВ Русия вече е факт първият опитен образец на новия гъсеничен бронетранспортьор БТ-ЗФ, пише блогът bmdp. Машината е разработена от Специалното конструкторско бюро за машиностроене (Курган), което е част от Компанията за корпоративно управление на концерна „Тракторни заводи“.

За новата машина се знае, че БТ-ЗФ е гъсенична плаваща бронирана машина с въоръжение, бронева защита и висока маневреност. Предназначението ѝ е да повиши мобилността и защитеността на подразделенията на морската пехота и сухопътните войски. Интерес към нея вече е проявила Индонезия.

На покрива на бронетранспортьора има дистанционно-управляем боеви модул ДПВ-Т с картечница с калибър 7,72 мм. За наблюдение и прицел е предвидена оптика с лазерен далекомер. В бъдеще може да се установи практически всякакъв вид дистанционно-управляем боен модул с картечници с калибър 12,7 мм, 14,5 мм и 40 мм.

По-големият вътрешен обем на обитаемото отделение позволява да се увеличи броят на превозваните десантници до 14 души и да се подобри комфорта. С БТ-ЗФ могат да се превозват и по-голям обем товари, боеприпаси, апаратура и оборудване, когато бронетранспортьорът се използва като пункт за управление и разузнаване.

Posted on 19.08.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: