Русия и Турция с мащабни проекти в областта на енергетиката


Русия и Турция с мащабни проекти в областта на енергетикатаВъзобновяването на търговията и сътрудничеството в областта на енергетиката може да се превърне за икономиките на Турция и Русия в начало на мащабни проекти. Затова буквално си стиснаха ръцете за „един милиард” Путин и Ердоган на срещата в Петербург, пише Al Jazeera.

Арабската медия обръща внимание, че въведените санкции от страна на Русия доведоха до съществени проблеми в турската икономика. Особено пострадал туристическият сектор със спадане на туристическия поток с 41%.

Освен това важен фактор за възстановяване на взаимно изгодното сътрудничество, според Al Jazeera, е размразяването на двата съвместни енергийни проекта – строителството на АЕЦ и газопровода „Турски поток”.

Турските анализатори считат, че деловите отношения на Анкара и Москва могат да бъдат възстановени достатъчно бързо, тъй като икономическият ефект може да донесе на двете страни значителни преимущества.

Posted on 17.08.2016, in Енергийни проекти, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: