Битката за Алепо: Русия счупи гръбнака на западната политика в Сирия


Битката за Алепо: Русия счупи гръбнака на западната политика в СирияБитката в Алепо с непосредственото участие на Русия, а също подкрепата на ключовите играчи, такива като Иран, Израел и Турция подрива политическия проект на Запада в региона и променя хода на световната история.

«Котел» за терористите

Ситуацията в Алепо достигна кулминацията си: около града е създаден «котел», в който се оказаха привържениците на «Джебхат ан-Нусра» и други терористични групировки.

Боевете за града пречат на хуманитарната операция, започната от Русия и сирийското правителство на 28 юли. Планът на операцията включва в себе си три хуманитарни коридори за мирните жители и един за «колебаещите се» бойци.

Независимо от това, че САЩ и техните привърженици официално признаха «Джебхат ан-Нусра» за терористична групировка, те правят всичко, за да не допуснат мащабен разгром на метежниците в Алепо. Унищожаването на тази групировка ще сложи кръст на стратегическия медийно-политически проект на Запада. Ще стане повече от ясно, че този проект няма реална подкрепа от местното население, а самият термин «умерена опозиция» е измислено от западната пропаганда клише, необходимо, за да се легализира терорън като средство за политическа борба.

В момента Въоръжените сили на Русия се подготвят да повторят «октомврийския сценарий», в който влизат масирани удари с крилати ракети с въздушно и морско базиране по терористите, заседнали в Алепо. Това може да се подразбере от факта, че от 15 август Военно-морският флот на Русия започна учения в Средиземно и Каспийско морета с участието на ракетни кораби, въоръжени с «Калибри». В Сирия вече преминаха «пробните» удари на далечните бомбардировачи Ту-22.

Смъртта на западния проект в Сирия

За да се ликвидират «гнездата на осите» на терористите в Близкия Изток, на Москва й трябва подкрепата на антиидиловската коалиция, която ръководи САЩ.

Почти година реални бойни действия показаха, че ВС на Русия са способни да изпълнят всякакви поставени задачи, без значение на противодействието.

Русия има всичко необходимо за борба с тероризма: колосална военна мощ, присъствие в Сирия по молба на действащата власт и в съответствие с международното право, подкрепа на влиятелни играчи в региона, притежаващи най-мощните близкоизточни армии. В диалога се включи и Турция, чиято власт реши да премине на страната на Русия.

Русофобският маховик е пуснат по цялата пързалка

За да отвлекат вниманието на световната общност от сирийската реалност САЩ пуснаха в западните средства за масова информация русофобския маховик, прибавиха реални провокации от рода на допинговия скандал с руските спортисти в Олимпиадата в Рио…

Но по-силно от всичко ни поразиха украинските диверсанти, които искаха да осъществят терористични атаки в Крим, целта им бяха летището и автогарата в Симферопол, шосето Симферопол-Ялта, няколко моста, газоразпределителната станция и завод «Титан».

За щастие, благодарение на професионалната и самоотвержена работа на сътрудниците от ФСБ, Русия успя да предотврати диверсията на украинците и да не допусне разрушаването на жизнено важната инфраструктура в Крим.

Нова страница в историята

По такъв начин обсадата на Алепо и пълният провал на западния проект за Сирия сложи края на политиката на двойните стандарти, която процъфтяваше в Близкия Изток през последните десетилетия. На прага сме на стратегически прелом в сирийската война.

Вместо настоящия ужас в региона, тук ще се случи политическа трансформация с единни стандарти, които ще позволят стабилност на обстановката и ще потушат огъня на войната.

 

Реклами

Posted on 16.08.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: