Държавната дума за инцидента с флага на Русия в Олимпийското селце


Държавната дума за инцидента с флага на Русия в Олимпийското селцеВице-председателят на Държавната дума Сергей Железняк заяви, че гаврата с флага на Русия в Олимпийското селце в Рио де Жанейро е възмутителна. Той сподели мнението си във Facebook.

Железняк смята, че станалото „изисква незабавно намеса на властите на Бразилия за откриване на виновните и привеждането им под отговорност“.

„Русия нееднократно заяви, че никому няма да позволи да се отнасят с държавните й символи по неподходящ начин и смяна посегателството срещу тях за оскърбление на държавата ни“, посочи заместник-председателят на долната камара на парламента.

По думите му се вижда, как има опити Олимпиадата „да бъде превърната от арена на спортен триумф в площадка за мръсни геополитически игри и провокации“. Железняк изрази убеденост, че спортният дух на руските атлети няма да бъде сломен от никакви нападки.

Преди това в петък (12 август), състезателката по синхронно плуване Александра Пацкевич съобщи, че неизвестни лица са се гаврили с руското знаме, закачено пред стаята на спортистките.

„Сутринта започна с това, че намерихме на земята пред вратата сваленото знаме, завързано на възел, което до вечерта и изчезна! Но няма да ни сломят, и няма да могат да ни провокират, усмихваме се напук на всички и работим още по-усърдно!“, написа Пацкевич в Instagram.

В същото време пред сайта kp.ru тя разказа, че са били смачкани няколко флага.

Участието на състезателките по синхронно плуване на Олимпиадата ще започнат на 14 август.

Posted on 13.08.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: