Русия и България с работна група за проектите „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“


Русия и България с работна група за проектите „Южен поток“ и  АЕЦ „Белене“Русия и България са се договорили да създадат работна група за възстановяване на отменените по-рано енергийни проекти, включително строителството на газопровода „Южен поток“, заяви българският премиер Бойко Борисов, цитиран от „Взгляд“.

„България и Русия се договориха да създадат работна група за възстановяването на руските енергийни проекти, включително строителството на газопровода „Южен поток“, заяви Борисов.

Миналия петък Борисов каза, че се надява с помощта на Русия да бъдат решени енергийните проблеми на България, свързани с прекратяването на строителството на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

Преди това руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с българския премиер, в който бяха обсъдени актуални въпроси от двустранното сътрудничество св акцент върху реализацията на съвместни проекти в енергийната сфера

В същия ден турският посланик в Русия Умит Ярдъм не видя перспективи между Москва и Анкара скоро да бъде сключено междуправителствено споразумение за газопровода „Турски поток“.

Преди това Москва и Анкара се договориха да създадат работна група по „Турски поток“. Москва бе посетена от турска правителствена делегация, чиито представители изразиха желание да започне изграждането на първия ръкав на газопровода.

Posted on 08.08.2016, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Преди Русия молеше България за тия проекти! Тиквата нагло ги спря и даже са похвали! Турция отначало прие, и щеше да спечели много! И после Буум- всичко пропадна! И когато всички мислеха че чичко Сам победи и Путин е МАТ- опааа! Пълен Обрат! Ама сега Тиквата моли Русия – и знаете в икономически план какви загуби означава това! Ердоганчо и той се усети! И той хукна да моли Путин- ама и там – Файдата вече я няма! Та това са ЕВРО и НАТО „гениите“- Провалиха маса държави и народи- в името на едната Кражба! И се набутаха с едни мързеливи, крадливи и свадливи Гости- да ги хрантутят и отглеждат Бадева! Ама хак им е – Каквото повикало- Такова се обадило!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: