Политолог: Авиацията на САЩ избива стотици сирийци с бомби и ракети, но светът мълчи


Политолог: Авиацията на САЩ избива стотици сирийци с бомби и ракети, но светът мълчиЕдинствено Русия пречи на плановете на САЩ в Сирия.

От Сирия продължават да идват съобщения за гибел на мирни жители в резултат на авиационни удари на коалицията начело със САЩ.

Неотдавна агенция САНА съобщи за бомбардиране на сирийското село Гандура, при което загинали 45 мирни жители, а 50 души са ранени.

Авиацията на коалицията на 19 юли нанесла удари по село Тухан ан-Кубра, жертва на които станали 300 сирийци, отбелязва САНА.

На 4 август руското МВнР съобщи, че от началото на операцията на 19 юли м Манбидж самолети на САЩ и коалицията нанесли над 90 авиоудара, п ри които са загинали стотици и са ранени хиляди жители.

Руският представител Евгений Загайнов на заседание на Съвета за Сигурност при ООН изразил „сериозно безпокойство” по повод разрушаване на училища, болници и други обекти от гражданската инфраструктура. Това също не стана новина в световните емисии.

Сирийският политолог Салим Али по радио Sputnik изразил мнение, че международната общност едва ли ще обърне внимание на гибелта на мирните сирийци от ръцете на възглавяваната от САЩ коалиция.

„Международната общност никога не е реагирала на престъпленията, станали в резултат от войните на Запада начело със САЩ. Те забелязват и осъждат други действия – тези, които им пречат на плановете” – отбелязва Салим Али и добавя, че единствено Русия им пречи в Сирия по разрушаване на държавността в Близкия Изток.

Цялостна и силна Сирия ще бъде съюзник на Русия и не е изгодна на Запада, твърди Али. За него е по-интересен сценарият, ако страната стане подобна на Сомалия или Либия.

Реклами

Posted on 08.08.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: