Скандали, след като Михаил Саакашвили стана губернатор на Одеса


Скандали, след като  Михаил Саакашвили стана губернатор на ОдесаЛидерът на украинската Радикална партия Олег Ляшко реагира остро на назначението и заяви, че то е унижение за Украйна.

„Назначавайки чужденци на длъжности в Украйна, президентът Порошенко унижава украинската нация, признавайки пред цял свят, че украинците не са способни да въведат ред в държавата си. А не е ли дошло време да си внесем и президент от чужбина“, заяжда се с Порошенко Ляшко на страницата си във Фейсбук.

Украинският политолог Богдан Безпалко е уверен, че олигархът Игор Коломойски няма да остане равнодушен към назначението на Саакашвили, тъй като смята Одеса и областта за „своя бащиния“, а досегашният губернатор там  Игор Палица бе силно негов човек.  Това съобщава lifenews.ru като цитира и думите на Коломойски: „Смятам, че Саакашвили е временна фигура. Ще поседи малко като губернатор и после ще бъде сменен от някое нищожество от типа на Гончаренко.“

Политологът Безпалко, обяснява още, че назначението на Саакашвили цели не само чистка на хората на Коломойски, но и  „размразяванет на конфликта в Приднестровието с цел реинтеграцията на този регион в състава на Молдова“.

„Саакашвили може да стане прекрасен изпълнител на радикални решения на украинското правителство по отношение на Приднестровието. Той има и опит в регионалните конфликти като този между Грузия и Осетия през 2008 г.“, припомня политологът, намеквайки, че назначението на Саакашвили може да е продиктувано на Киев отвън.

Posted on 07.08.2016, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: