Новият руски мобилен зенитно-ракетен комплекс „Птицелов“ с уникална характеристика


Новият руски мобилен зенитно-ракетен комплекс „Птицелов“ с уникална характеристикаРусия разработва нова мобилна зенитно-ракетна система за своите елитни въздушно-десантни войски на базата на десантната бойна машина БМД-4М. Този ЗРК, който ще бъде спускан с парашут, може да защити десантничиците от самолети на противника действащи на голяма и средна височина.

„Работим по създаването на авиодесантен ракетен комплекс на базата на БМД-4М. Експерименталната разработка получи името „Птицелов“, съобщи пред ТАСС официален представител на руското МО.

В това съобщение няма подробна информация за разработваната система. Но ако вземем предвид, че база на „Птицелова“ ще бъде бронираната машина БМД-4М, то този комплекс най-вероятно е съпоставим със зенитния ракетно-оръдеен комплекс „Панцир-С2“.

Неговата далекобойност е около 30 километра, той може да води бой по въздушни цели на височина до 11 хиляди метра.

По-старият комплекс „Панцир- С1“ може да обстрелва едновременно две цели, а след по-малко от минута може да атакува 12 цели. Така че е разумно да се предположи, че характеристиките на „Птицелова“ няма да са по-лоши, ако не са и по-добри.

Приемането на въоръжение на ЗРК „Птицелов“ ще повиши значително бойните възможности на руските въздушно-десантни войски, които преди отблъскваха въздушните атаки на противника с преносими ЗРК.

„Птицелов“ ще даде на тези леки, но напълно механизирани войски нови възможности за обезпечаване на ПВО на района на действие – подобно на възможностите на другите руски механизирани подразделения.

Руските мото-стрелкови войски обикновено се съпровождат от мобилни зенитно-ракетни комплекси, като страшния „Бук-М3“.

Posted on 06.08.2016, in Анализи, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: