Войската на Южна Осетия става част от въоръжените сили на Русия


Войската на Южна Осетия става част от въоръжените сили на РусияЮжна Осетия подготвя допълнително споразумение с Русия за интеграция. Новият документ ще определи реда на влизането на редица части от Въоръжените сили на републиката в състава на ВС на Русия, съобщи пред парламента президентът на републиката Леонид Тилибов.

Той отбеляза, че републиката трябва да запази немногобройна, но ефективна част на своята армия.

 

Обективният анализ на събитията от август 2008 година нагледно илюстрират необходимостта от немногобройни национални бойни части, но дисциплинирани, мобилни, добре въоръжени, професионално подготвени и ефективни при бойните действия части за действия в планинско-гористи местности и в населени места. Структурата трябва да съдейства за изпълнението на бойни задачи и при широкомащабни бойни действия, да е в състояние да даде отпор на диверсионно-терористичните актове и провокации, — каза Тилибов.

 

Президентът на Южна Осетия обяви за подготовката за промяна на наименованието на републиката, включващо «наименованието «Алания», той анонсира и провеждането на референдум за присъединяването на Въоръжените сили на Южна Осетия в състава на Русия.

 

Очевидно само по този начин ще придобием дългосрочни — за десетки и стотици години — гаранции за своята безопасност и мирно развитие, — поясни президентът.

 

Населението на републиката е 53 559 човека.

Договорът за сътрудничество и интеграция между Русия и Южно Осетия е подписан на 18 март 2015 година и предполага влизането на редица южноосетински военни части в състава на ВС на Русия.

Референдумите за влизането на Южна Осетия в състава на Русия бяха проведени два пъти — през 1992 и 2006 г. Т.е южноосетинците се изказаха отдавна по темата.

Posted on 06.08.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: