МВнР на Русия: За истинско партньорство със САЩ за Сирия и дума не може да става


МВнР на Русия: За истинско партньорство със САЩ за Сирия и дума не може да ставаЗа истинско партньорство между Русия и САЩ в Сирия и дума не може да става в условията на постоянно поставяне на допълнителни изисквания от страна на Вашингтон към постигнатите договорености. Това заяви зам.-външният министър на РФ Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

„Искам да кажа, че ние неведнъж сме обръщали вниманието на американците на това, че след всеки успешен закрит кръг от преговорите и след постигането на определени споразумения, веднага след това от Вашингтон започват да се поставят допълнителни изисквания, които нарушават баланса и пречат на прогреса“, отбеляза високопоставеният дипломат.

По думите му „това може да бъде свързано с обичайния американски стремеж до последната секунда да извлече за себе си плюсовете и преференциите. Маниер, който винаги е бил характерен за американските ни колеги, които са готови да тичат след потеглилия влак и да се хванат в последната секунда за стъпалото, за да се качат на него“.

„Може би това е свързано с факта, че невинаги се провежда своевременно междуведомствена координация във Вашингтон. В подобна обстановка е много трудно да се сътрудничи и за истинско партньорство и дума не може да става“, отбеляза Рябков.

Той призова САЩ спокойно да оценят постигнатите споразумения за Сирия и да ги изпълняват на общо приемлива основа.

В частност, Рябков призова САЩ да „оставят настрана оскърбителните оценки и неприемливите изказвания по адрес на Русия“, а „в спокойна обстановка да оценят случващото се и на нормална, общо приемлива основа да изпълняват това, за което се договаряме с тях за Сирия“.

Posted on 03.08.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: