Руските „Терминатори” са танковете на новата ера (видео)


Руските „Терминатори” са танковете на новата ера (видео)Той трябва да се способен да се защитава сам и да нанася удари по противника.

Авторитетното американско издание The National Interest определи в своя статия руските машини за огнева подкрепа „Терминатор” като „танковете на новата ера”, като предположи, че подобни оръжие в бъдеще може да замени на бойното поле класическите танкове.

Авторът на текста Дейв Маджумдар пише, позовавайки се на директора на Центъра за анализи на стратегиите и технологиите Руслан Пухов, че украинският конфликт, както никой друг, е показал уязвимостта на танковете. Средствата за динамична, така и за пасивна защита, не осигуряват пълна безопасност.

„Дори да имате отлична защита – активна и пасивна. В един случай тя ще ви защити от един удар, в друг случай – от два, но вие ще получите още пет, и край. Затова е хубаво да имаме под ръка нещо като танк 2.0”, заяви Пухов пред американската медия.

При това танкът 2.0 Пухов нарича дори не „Арматата”, която по конструкция е близка до традиционните танкове, а машините за огнева подкрепа. В Русия прототип на такава система е „Терминатор”. Той е способен да се защитава от въоръженията на пехотата и сам да поразява бойни мишени на противника. На базата на Т-72 вече са създадени „Терминатор-1” и „Терминатор-2”. В обозримо бъдеще ще се появи версия и на базата на „Армата”.

 

Posted on 30.07.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: