Политикът-недоразумение: нелепите изпълнения на Михаил Саакашвили


Политикът-недоразумение: нелепите изпълнения на Михаил СаакашвилиПреди време Михаил Саакашвили отново изуми с действията си, публикувайки видео  от зоната на АТО, разкривайки «военните тайни» на украинските силоваци.

Това не е първата му подобно изцепка, от която да се срамува.

Политическата кариера на Саакашвили е белязана от нелепи моменти и изпълнения, започвайки от историята с вратовръзката, в интервюто му за BBC, която мнозина помнят и до днес.

На 16 август 2008 по време на интервюто си за BBC, разговорът е прекъснат от телефонно позвъняване.

За радост на зрителите Саакашвили забравя за включените камери и съвсем неочаквано започва да дъвче вратовръзката си от вълнение докато говори по телефона.

Кадрите влизат във всички новинарски издания, а след това се превръщат в тотален хит в Youtube, следвани от искрени коментари относно психическото здраве на тогавашния още президент на Грузия.

При назначаването му за губернатор на Одеска област, местни активисти поздравиха Саакашвили разлепяйки плакати и снимки от забавния случай с вратовръзката с надписи » За Миша».

Интернет потребителите помнят добре и друга «силна» изява пред медиите, но вече в интервю за украински журналисти.

Септември миналата година Михаил Саакашвили неочакванно «изпадна в транс» пред журналисти.

Отначало Саакашвли раздава горещи благодарности на всички, които са подкрепили заемането му  на поста премиер, но когато зазвучава химна на Украйна Михаил Саакашвли рязко замлъква с необикновено тържествено изражение. По всяка вероятност, именно по този начин политикът е искал да засвидетелства във висша степен своето уважение към украинския химн. На кадрите от видеото публикувани от телевизя » 112 Украина» , се вижда как присъстващите и журналистите първо недоумяват, а после едва сдържат смеха си.
Въобще, в Украйна Саакашвили започна да проявява неподражаема активност. Така например в деня на ВМС* на Украйна

( *Военно морски сили), за да се слее с народа, Сакаашвили направи празнична обиколка с колело, а през август  взе активно участие в тренировките на бъдещите служители на украинската полиция.

 

 

с

 

Също така, в рамките на инсценирана «спецоперация» безстрашно влиза в багажник на патрулна кола, което предизвика творчеството на хиляди интернет потребители, които разгърнаха кадри от темата в различни колажи със съвети, как да тренира и да се подготвя, в случай, че от Грузия дойдат за да го арестуват. Все пак Саакашвили освен президент на Грузия, е записал в биографията си и няколко съдебни дела.

Стилът и усетът за мода, също не са от силните страни на политика. Поредната порция шеги по този повод, става появата му на тържествено мероприятие облечен в костюм, който му стои ужасно. Следват разбира се, веднага предложения от съвестни интеренет потребители, да опита да носи панталоните си  като ги облича наопаки.

Един от скорошните и най- гръмки скандали със звездното  участие на Саакашвили, стана конфликтът му с министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Авакум.

И след кратко затишие тези дни губернаторът на Одеска област отново прояви поразителната си глупост.

След кратък престой в зоната за спецоперации в Донбас, публикува в страничката си във  Facebook видео, което показва позициите на украинските блокпостове. На записа се виждат лицата на военните, секретния пост за наблюдение и дори оперативната карта с пояснения от командира.

Поведението на Михаил Саакашвили действително поразява със своята нелепост, като често изцепките му засенчват дори друг скандален политически образ на Украйна- президентът Порошенко.

Политическите недоразумения станаха запазена марка за украинския управляващ «елит», за който славата и пребиването по върховете на властта е на всяка цена- дали със скандал, корупция или престъпления, само и само да са в политическия живот, без значение, че действията им нямат нищо общо с воденето на политика.

 

 

Posted on 29.07.2016, in Анализи, Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: