Нова бойна техника за 201-ва руска база в Таджикистан


Нова бойна техника за 201-ва руска база в Таджикистан Военнослужещите от 201-ва военна база, разположена в Таджикистан (наследница на 201-ва мотострелкова дивизия на СССР, оставена в Таджикистан за защита на страната от нахлуване на бандитски формирования от Афганистан) на учение в предпланините на Памир за първи път използваха нова бойна техника доставена през юни 2016 г.

На първо място става въпрос за новите БТР-82. Важна за местния релеф е повишената им огнева мощ с новото 30 mm авиационно оръдие, което е с голям ъгъл на възвишение. Това е особено важно в планинските условия, характерни за Таджикистан.

С новото оръдие са поразени цели на дистанция 1,7 km. Механик-водачите в хода на учението са оттренирали преодоляването и спускането по стръмни склонове, на ровове и други прегради.

Според плана за превъоръжаване 201-ва база през последните 2 години е получила над 400 машини от нов тип – БТР-82А, транспортни камиони „Урал“, джипове „Тигр“, нова модификация на танковете Т-72, БЛА „Форпост“, „Застава“ и „Гранат“.

Димитър Ставрев, сп. „Клуб ОРЪЖИЕ“

Източник: http://www.pan.bg

Posted on 27.07.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: