Forbes: Русия наруши плановете на САЩ и НАТО в Черно море


Forbes: Русия наруши плановете на САЩ и НАТО в Черно мореРусия положи немалко усилия за укрепване на позициите си в Черно море и постигна значителни успехи,  с това наруши плановете на НАТО, които алиансът имаше за този регион, пише Forbes.

САЩ все по-често се кооперира със страните от черноморското крайбрежие, предлагайки им провеждането на военно-морски маневри и учения, а също обсъждайки с тях перспективите за съвместно отбранително производство. Вашингтон обяснява действията си с това, че държавите, граничещи с Русия, трябва да имат защита от потенциалната «заплаха» от страна на Москва, отбелязва изданието.

На страните от Запада им е добре известно, че Русия в продължение на стотици години разглежда Черно море в качеството му на една от най-важните гаранции за своята безопасност и има за това всички исторически и стратегически основания, се отбелязва в статията.

Във връзка с горепосоченото не бива да се изненадваме, че в последно време Москва работи целенасочено над това, да върне на своя флот предишната слава, подчертава авторът на материала.

От момента, в който Крим се върна в състава на Русия, тя прикри Черно море с помощта на свръхзвуковите противокорабни ракети с далекобойност 600 километра, фронтовите военни самолети, а също надводни и подводни бойни кораби, пише изданието.

Възможностите на руския флот позволяват сериозно да се ограничи свободата на действие на САЩ и НАТО в Черно море и да е налице нуждата от повишаване на разходите от страна на американската отбранителна промишленост.

Дори малките патрулни руски кораби могат да нанесат по-силен удар, отколкото корабите на другите военно-морски сили, чрез използването на новите крилати ракети «Калибър» и свръхточните руски боеприпаси, завършва авторът на статията.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 25.07.2016, in Анализи, Въоръжени сили, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: