Кръгове в САЩ искат да използват Саакашвили против Русия в Приднестровието


Кръгове в САЩ искат да използват Саакашвили против Русия в ПриднестровиетоБившият председател на грузинския парламент и лидер на опозиционното „Демократическо движение“ Нино Бурджанадзе заяви пред вестник ВЗГЛЯД, че „определени американски кръгове“ искат да използват бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили против Русия в Приднестровието.

„Във Вашингтон има подстрекатели, това са същите кръгове, които през 2008 година подстрекаваха сегашния одески губернатор. На някого в САЩ му е нужно продължаване на санкциите срещу Русия и тези хора са готови с помощта на Саакашвили да провокират в Одеса и в Приднестровието. И както през 2008 година тези кръгове пожертваха Грузия, така и сега те са готови да пожертват Украйна и Молдова в името на собствените си интереси“, казва Бурджанадзе. – На тези кръгове им е изгодно да има горещи точки около Русия“.

Коментирайки възможното назначаване за одески прокурор на издирвания в Грузия бивш правосъден министър Зураб Адеишвили, Нино Бурджанадзе заяви: „Това още един път доказва, че Украйна е проект, а не самостоятелна държава. Такъв проект по-рано осъществяваха в Грузия. И в крайна сметка Одеса ще получи това, което получи Грузия. За какви западни ценности можем да говорим? Ще има масови нарушения на правата на човека под знамето на „борбата с корупцията“.

Бурджанадзе припомни, че „Страсбургският съд по правата на човека е признал Саакашвили, Адеишвили и други лица за виновни по делото за убийството през 2006 година от полицията на банковия служител  Гиргвлиани. Саакашвили и Адеишвили са манипулирали следствието,това е признато от ЕСПЧ, а само този факт би трябвало да е достатъчен, за да се разбере всичко за тези хора“.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 24.07.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: