Експерт обясни защо ЕС има вина за касапницата в Мюнхен


Експерт обясни защо ЕС има вина за касапницата в МюнхенСтрелбата в Мюнхен за пореден път свидетелства за недалновидността на миграционната политика на ЕС и неправилната оценка на заплахите за сигурността на европейските власти. Това заяви за РИА Новости главният редактор на списание „Национална отбрана” Игор Коротченко.

Вчера няколко нападатели откриха огън в различни точки на града, включително и в мол „Олимпия”. По последни данни, убитите са най-малко 10. В момента в града е обявено извънредно положение. Престъпниците се издирват. Установяват се техните мотиви.

„Убеден съм, че зад събитията в Мюнхен стои ДАЕШ – масовият разстрел на хора в европейския мегаполис трябва да бъде класифициран като терористичен акт. Цяла Европа днес се намира в зоната на риска, това е пряко следствие от това, че политиците на ЕС дезорганизираха своите спецслужби, заявявайки, че основната заплаха аз Европа днес е Русия”, каза събеседникът на агенцията.

Експертът отбеляза, че критичната обстановка, създала се през последната година в Европа, вероятно, няма да стане причина за възобновяване на взаимодействието на спецслужбите на страните-членки на ЕС с руските им колеги, макари и подобно сътрудничество да е необходимо за гарантирането на европейската сигурност.

„Терористичните актове в Европа вече се случват редовно, въпреки това не се говори въобще за взаимно сътрудничество между спецслужбите. Очевидно е, че бъдещите избори ще изметат сегашната кохорта на европейските политици, обслужващи интересите на САЩ, на власт ще дойдат национално ориентирани лидери, които ще се занимават с реална борба с тероризма, а това без сътрудничество с Русия те няма да могат да направят”, подчерта Коротченко.

Той добави, че днес основната задача на германската полиция и специални части е издирването и неутрализирането на терористите от Мюнхен. По думите му, вчерашните събития може да се повторят във всеки един европейски град.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 23.07.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: