Daily Mail: Лъжливата пропаганда на Лондон ще въвлече страната във война с Русия


Daily Mail: Лъжливата пропаганда на Лондон ще въвлече страната във война с РусияПравителството на Великобритания води агресивна пропаганда, опитвайки се да вкара своите граждани в поредната безсмислена война, този път — срещу Русия, пише Daily Mail.

Близкоизточните кампании не са научили на нищо британците, които отново са готови да повярват на войнстващата риторика на властите и да повторят грешките от миналото.

Точно така, както и при войната в Либия или бомбардировките в Сирия, хората, които се поддават днес на антируската риторика, не разбират, че им натрапват конфликт с държава, за която те не знаят практически нищо, отбелязва авторът на статията.

Правителството използва наложения стереотип за това, че гражданите трябва да са против подобен на нацистка Германия агресор, който трябва да бъде усмирен.

В момента за такъв агресор се опитват да представят Русия, макар всеки, който има поне някаква елементарна представа за тази страна и нейната история, знае, че това не е така, подчертава изданието.

В същото време властите тайно изпращат своите войски в Украйна — в страната, с която Великобритания няма никакви съюзнически задължения, там се провеждат учения на територията на държава, в която има война, пише авторът на статията.

Миналата седмица Великобритания прие безразсъдното решение да изпрати военнослужещи в Полша и Естония, за да се даде отпор на «руската заплаха».

Но от страна на Москва няма никаква заплаха, особено ако се отчита фактът, че Полша дори няма общи граници с Русия, без да считаме Калининград, отбелязва изданието.

 

«Ако ние не сме по-внимателни, то ще позволим на нашите преувеличени страхове и на вярата ни в пропагандата да ни вмъкнат в нова война», — завършва авторът на статията.

 

Петя Паликрушева

Източник: http://bgr.news-front.info

Реклами

Posted on 12.07.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: