НАТО назова темите, които ще обсъжда с Русия


НАТО назова темите, които ще обсъжда с РусияДневният ред на заседанието на Съвета Русия — НАТО на ниво постоянни представители: кризата в Украйна, прозрачност и занижаване на рисковете от военни инциденти и ситуацията в Афганистан, съобщи представител на алианса за РИА Новости.

На срещата на върха на НАТО във Варшава високопоставен представител на алианса съобщи пред журналисти, че Русия и НАТО в понеделник и във вторник окончателно ще определят дневния ред на бъдещата среща, която е планирана да се проведе на 13 юли в Брюксел.

Според него, дневният ред е съгласуван между Русия  и НАТО.

 

«Генералният секретар на НАТО на 6 юли заяви, че обсъждането ще се концентрира върху кризата вътре и около Украйна и необходимостта от пълна прозрачност при изпълнение на минските споразумения, а също върху военната активност с особено внимание върху прозрачността и занижаването на рисковете, а също върху ситуацията със сигурността в Афганистан», — отбеляза представителят на НАТО, отговаряйки на въпрос, очакват ли се промени в дневния ред в близките два дни.

 

Той също припомни, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е заявил, че срещата ще даде възможност да се «информира Русия за решенията, които страните от НАТО са приели на срещата на върха».

 На свой ред постоянният представител на Русия към НАТО Александър Грушко на 6 юли заяви пред журналисти, че на срещата «основно внимание ще бъде отделено на състоянието на военната сигурност в светлината на решенията, които се подготвят за Варшавската среща на НАТО».

 

Според него, руската страна разчита «на откровен и сериозен разговор преди всичко по въпросите, свързани с повишената натовска активност около руските граници и нейното въздействие върху сигурността и стабилността в Европа като цяло и в отделни нейни региони».

 

Грушко отбеляза също, че Русия и НАТО ще продължат започналата на предното заседание обмяна на мнения по ситуацията в Украйна и Афганистан.

 

Петя Паликрушева

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 12.07.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: