Грушко: Декларацията за сътрудничество между ЕС и НАТО е „патерица“ за Европейския съюз


Грушко: Декларацията за сътрудничество между ЕС и НАТО е „патерица“ за Европейския съюзПриетата във Варшава декларация ЕС – НАТО за сътрудничество се превърна в „патерица“ за Европейския съюз след решението на Великобритания за излизане от него, заяви постоянният представител на РФ в НАТО Александър Грушко, предаде “Интерфакс”.

„Трябва да се отбележи, че беше приета декларация ЕС – НАТО за сътрудничество. Очевидно е, че във Варшава беше поставена патерица на ЕС, след като Камерън извърши операция по ампутация на част от Европейския съюз“, коментира Грушко.

„Сега ЕС и НАТО ще обединят усилията си в борбата с хибридните заплахи… заедно ще работят в сферата на стратегическите комуникации. На западен език така се превежда контрапропагандата и агитацията“, допълни руският дипломат.

„В светлината на общите заплахи, с които ние сега се сблъскваме, трябва да увеличим нашите усилия и са ни необходими нови пътища за съвместна работа и ново ниво на целеустременост, доколкото сигурността ни е взаимосвързана, доколкото заедно можем да мобилизираме широк набор от инструменти в отговор на предизвикателствата, с които се сблъскваме, доколкото ние сме длъжни максимално ефективно да използваме тези ресурси“, се казва в декларацията подписана в петък от ръководителите на ЕС и генералния секретар на НАТО.

 

Източник: http://www.cross.bg

Posted on 12.07.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: