Руският самолет от шесто поколение ще бъде въоръжен с електромагнитно оръдие


Руският самолет от шесто поколение ще бъде въоръжен с електромагнитно оръдиеБойният самолет от шесто поколение, разработван в Русия, може да бъде въоръжен с електромагнитно оръдие. Това заяви съветникът на първия зам.-генерален директор на Концерна за Радиоелектронни технологии (КРЕТ) Владимир Михеев в интервю за ТАСС.

Бъдещото развитие на радиоелектронното поразяване ще води до пряко разрушаване на електронно-компонентната база и пълно извеждане извън строя на апаратурата на противника, разказа Михеев.

Той поясни, че енергия за подобен електромагнитен импулс може да изработи всеки съвременен самолет, тъй като ще представлява „летяща електростанция, произвеждаща десетки киловати електроенергия“.

Микровълновият сигнал, преобразуван от тази енергия и усилен от специални антени, ще притежава мощност от стотици мегавати или дори гигават.

По думите на Михеев, още днес някои образци и определени разработки на микровълново оръжие действат на десетки километри.

Самолетът от шесто поколение ще представлява комбиниран летателен апарат, изпълнен в пилотируем и безпилотен вариант, отбеляза още представителят на КРЕТ.

 

Източник: http://www.cross.bg

Posted on 11.07.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: