Михаил Горбачов: Действията на НАТО са подготовка за война срещу Русия


Михаил Горбачов: Действията на НАТО са подготовка за война срещу РусияРешенията на варшавската среща на върха на НАТО свидетелстват, че алиансът прави крачка от студена война към подготовка на реална война, смята бившият генерален секретар и първи и последен президент на СССР Михаил Горбачов. НАТО започна подготовка към прерастване на студената война в гореща, заяви той за Интерфакс.

От цялата риторика във Варшава просто лъха на стремеж едва ли не да се обяви война на Русия. Те само говорят за отбрана, а фактически извършват подготовка за настъпателни действия, подчерта Горбачов.

Според думите му приетите във Варшава решения въвличат Русия в растящо противопоставяне. Членовете на НАТО се опитват да си дадат вид, че от нищо не ги е страх и това е много подозрително, така те се опитват да въвлекат и нас, и целия свят в още по-голямо противопоставяне, посочи Горбачов.

Той смята, че международната общност трябва да положи максимални усилия, за да спре пътя към война.

Естествено, Русия трябва да продължи линията на защита, необходимо е да се спре този ужасен процес. Всички народи, ООН, Съветът за сигурност на ООН са длъжни много остро да реагират, за да спрат случващото се. В този процес трябва да се включат опитни политици и военни, които добре разбират, че всичко това може да излезе изпод контрол.

Народите трябва да спрат пътя към войната, никой не трябва да си играе на усложняване на международната обстановка, тласкайки света към гореща война, каза още бившият съветски президент.

По негово мнение решенията, взети във Варшава, предизвикват усложняване на международната обстановка и едновременно с това отразяват стремежа да се провокира Русия към твърди ответни мерки. /БГНЕС

 

Източник: http://epicenter.bg

 

 

Posted on 10.07.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: