Песков: Русия и НАТО ще могат да си сътрудничат, ако не търсят образа на врага


Песков: Русия и НАТО ще могат да си сътрудничат, ако не търсят образа на врага Русия и НАТО могат да си сътрудничат, ако мислят за укрепването на мерките за доверие и борбата с тероризма, а не търсят образа на врага. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

„Работата е там, върху какво да се фокусира. Ако се търси усилено образът на врага, така че под него да се развива антируска, да го кажем така, истерия, да се насажда русофобия и след това, опирайки се на този емоционален фон, да се разполагат нови и нови авиационни и сухопътни части и да се приближават към руските граници, то тук, разбира се, едва ли може да се опипа някаква почва за сътрудничество“, каза Песков.

„Но ако фокусираме работата наистина върху това да се занимаваме с укрепването на мерките за доверие на континента, с това, което реално ни застрашава всички нас и убива хора в Европа, а именно тероризма. Абсурдно е да се говори за заплаха, идваща от Русия, когато в центъра на Европа загиват десетки хора, а в Близкия изток – стотици“, отбеляза Песков.

„Това трябва да е абсолютно недалновидна организация, за да изкривява по този начин акцентите. И съответно, ако в това отношение достатъчно последователният и ясен недвусмислен мироглед на Русия съвпада с НАТО, то, разбира се, тук ще има широко поле за сътрудничество. В действителност, това е идеологията, която не само преди 16 години, но и постоянно представя Владимир Владимирович Путин“, заяви прессекретарят на руския президент.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 09.07.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: