HP: В случай на война с Русия войските на НАТО ще се окажат в смъртоносен капан


HP: В случай на война с Русия войските на НАТО ще се окажат в смъртоносен капанМащабните учения, които НАТО провежда в Полша, не отчитат факта, че при реални бойни условия войските на алианса биха били унищожени, пише The Huffington Post.

В началото на юни в Полша стартираха ученията Anakonda-16, в хода на които няколкостотин американски, британски и полски военни извършиха десант в централната част на страната, за да отработят действия в случай на война с Русия.

В условията на реален конфликт обаче, войските на НАТО биха се озовали в смъртоносен капан, пише изданието.

„Зоната на десант е разположена само на 180 мили от военната база в Калининград, тоест в пределите на обхвата на руските ракети, предназначени да свалят самолети като тромавия С-17, който се налага да забавя ход при десанта. На земята леко въоръжените войници могат да станат мишена за руските дронове и далекобойна артилерия“, се казва в статията.

По време на ученията войските на НАТО също така трябвало да осигурят сухопътен коридор в Литва за американските бронетранспортьори Stryker.

В действителност техниката би се оказала притисната между базата в Калининград и Беларус, който е съюзник на Русия, отбелязва Huffington Post.

Изданието цитира данни от доклада на изследователския център RAND, според който войските на НАТО „дори не биха имали възможност да отстъпят и биха били унищожени на място“.

Още една трудност за войските на алианса би била езиковата бариера и културните различия между военните от различните страни, пречещи на координацията на действията, пише още The Huffington Post.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 08.07.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Палячовци. Войската и цялата организация НАТО представлява един голям цирк, хранещ се от плащащите участието си на сцената държави. Някак от ден на ден все по-жалки изглеждат, все по-тъжно ми е за тях, а действията им все по-хаотични и объркани стават. Очевидно ненужен е подобен съюз, ако човечеството честно се изправи и признае липсата на необходимостта от подобни „сдружения“ – все още би могло да се спаси. Тъжното е, че самите военни и участници в цирка не съзнават безсмислието на каузата!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: