Вземат ни и левчето, вкарват ни в пробития казан


Вземат ни и левчето, вкарват ни в пробития казанЕврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни-членки на ЕС, включително за България, пишат германски и британски вестници.
Според „Дейли експрес“ двигател на идеята е лично нейният председател Жан-Клод Юнкер.Освен България въпросните държави са Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция.
„Франкфуртер алгемайне цайтунг“ съобщи, позовавайки се на свои източници в Брюксел, че Еврокомисията иска да „ускори доизграждането на валутния съюз“: „Европейската комисия иска да сложи край на положението „ЕС с много валути“.

Почти всички държави от еврозоната натрупаха огромни дългове в евро – Италия 140% външен дълг отнесен към БВП, Гърция 200% ,Испания,Франция и др.,които не могат никога да ги върнат.
Мъчат се успешно да вкарат и България в капана.
При евентуален разпад или напускане на някои държави еврозоната поради някаква причина става доста интересно.Всички в ЕС  дължат трилиони кредити които са получили във евро, на еврейските банкери измислили еврото.
Валутите на всички напуснали държави ще са силно обезценени и те са заробени в евро дългове, което ще ги направи  дължници за необозрими стотици години да изплащат евровите заеми .
Това е външна  схема замислена от  банкери и изпълнена с помоща на Германия и с въвеждането на еврото,се заробва цяла Европа със заеми  и всички остават длъжници във евро  към Германия и банковата мафия.
Това дава отговор защо така щедро се раздаваха еврови заеми на всички държави от еврозоната преди кризата и сега продължават, чрез програми на ЕЦБ и защо се  стимулират нови еврови дългове или както казваше Волфган Шойбле , който иска да напуска еврозоната , ние няма да пострадаме дори ще спечелим.

Берлин имал план да затегне фискалната дисциплина в ЕС и в страните от еврозоната, писа в. „Ханделсблат“. Германският финансов министър Волфганг Шойбле е изготвил проект, който предвижда да се засили финансовият контрол при спазването на фискалните правила в държавите членки след решението на Великобритания да излезе от ЕС.

Какво чака другите след Гърция?Ето това:
150 хиляди пенсионери в Гърция с 48% орязани пенсии, заради премахването на получаваните от тях надбавки от фонда за социална солидарност.
Други  259 хиляди пенсионери от държавния сектор ще получат до 60 на сто по-ниски дивиденти от фондове, а без дивиденти ще останатоще 26 хиляди пенсионери от определени категории, като вдовици, неомъжени и други.
Орязването на пенсиите е в съответствие с условията, договорени от гръцкото правителство с кредиторите на страната в рамките на третия спасителен пакет финансова помощ.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 07.07.2016, in Анализи, Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Неприятно, но не неочаквано…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: