Западни медии: САЩ използват НАТО за задълбочаване на конфликта с Русия


Западни медии: САЩ използват НАТО за задълбочаване на конфликта с РусияЖурналистът от Boston Globe Стивън Кинзер публикува статия, в която обвинява САЩ в „ескалация на опасен конфликт с Русия“ с помощта на НАТО.

В същото време анализаторът отбелязва, че продължителен конфликт не е нужен нито на Европа, нито на Русия, както и, че не съществува никаква „руска заплаха“.

„Когато лидерите на НАТО се съберат на срещата на върха във Варшава в петък, те ще настояват на това, че военният им алианс е жизненоважен, защото руската агресия застрашава Европа.

Всъщност истината е точно обратното: НАТО се е превърнала в инструмент на САЩ за ескалиране на опасния конфликт с Русия“, пише Кинзер.

На модерна Европа не й е необходим военен алианс, създаден през 1949 г. след Втората световна война, отбелязва журналистът.

В момента европейските страни са в състояние сами да формират и финансират въоръжените си сили.

При това положение, защо е необходима система като НАТО и от кого защитава тя в съвременния свят – не е ясно, заключава Кинзер.

Източник: http://www.cross.bg/
Реклами

Posted on 06.07.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Когато агресията на ръководството на НАТО стигне кулминационна точка и от скука бъде нападната Русия, на последната няма да и остане друга възможност, освен да срине из основи всички страни, в които присъства военния клуб НАТО. След което ще потекат инвестиции през океана. И ще бъде тишина. Оцелелите ще са посрани, победители не ще има, НАТО ще ликуват! За кратко. Преди бумерангът да удари САЩ…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: