Серийните доставки на новите изтребители Т-50 ще започнат през 2018 г.


Серийните доставки на новите изтребители Т-50 ще започнат през 2018 г.Серийните доставки на изтребителя от пето поколение ПАК ФА (известен като Т-50) за нуждите на Министерството на отбраната на Русия ще започнат през 2018 г. Това съобщи руският зам.-военен министър Юрий Борисов по време на посещението си в авиостроителния завод „Юрий Гагарин” в Комсомолск на Амур, съобщи „Независимая газета”

Борисов провери изпълнението на държавната поръчка за новия изтребител, посети монтажните цехове и проследи целия производствен процес на свръхмодерния авиоционен комплекс ПАК ФА.

„В момента тече реализацията на опитна партида на самолетите Т-50, серийното им производство трябва да приключи през 2017 г. и първите доставки да започнат от 2018-та”, поясни Борисов.

Зам.-министърът се запозна и с процеса на производство на съвременните изтребители  Су-35С. Миналата година МО сключи договор и за модернизацията на четири самолета Су-27, които ще бъдат готови през 2017 година.

В момента в Русия протичат изпитанията на изтребителя от пето поколение ПАК ФА, който бе вдигнат за първи път във въздуха през 2010 г. Досега се съобщаваше, че държавните изпитания на самолета ще завършат през 2016 г., а серийните доставки за армията ще започнат през 2017 г.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 04.07.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: