Пушков: Надявам се в Деня на независимостта САЩ да разберат народа на Крим


Пушков: Надявам се в Деня на независимостта САЩ да разберат народа на КримПредседателят на комисията по международна политика в Думата Алексей Пушков поздрави американските граждани с Деня на независимостта и им пожела дано в този ден да разберат по-добре решението на жителите на Крим да отстоят суверенитета си чрез присъединяването към Русия, съобщи „Известия“ в понеделник (4 юли).

„Пожелавам на САЩ в техния Ден на независимостта и отделянето от Англия, да разберат народа на Крим, който постигна своята независимост чрез присъединяването си към Русия“, написа Пушков в Twitter.

На 4 юли 1776 г. е приета прочутата Декларация за независимостта на САЩ, която обявява отделянето на северноамериканските колонии от Британската империя. Денят на независимостта се смята за раждането на Съединените Щати като свободна и независима страна. За американците това е най-големият национален празник, отбелязва „Известия“.

Крим и Севастопол се присъединиха към Русия през март 2014 г. след референдум, на който преобладаващото мнозинство от местните жители гласуваха за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия, припомня изданието.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 04.07.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: