МВнР на Русия: Продължават двойните стандарти в борбата с тероризма


МВнР на Русия: Продължават двойните стандарти в борбата с тероризма В международната борба с тероризма днес продължават да се прилагат двойни стандарти, терористичните групировки се използват за дестабилизация и намеса във вътрешните работи на държавите. Това заяви зам.-директорът на отдела за новите предизвикателства и заплахи към МВнР на Русия Владимир Андреев на заседанието на Генералната Асамблея на ООН, посветено на 10-годишнината от приемането на глобална контратерористична стратегия, съобщава RT.

Андреев посочи, че продължават да действат „прословутите двойни стандарти и политизираната практика да се делят терористите на „лоши” и „не съвсем лоши”, цитира думите му РИА „Новости”.

„Преди всичко се допуска впрягането на терористични групировки, в това число и на най-опасните сред тях, в геополитически схеми, насочени към намеса във вътрешните работи на държавите, дестабилизация и смяна на „неудобните режими”, посочи руският дипломат.

Андреев даде за пример събитията в Близкия Изток и в Северна Африка, които доведоха до активизиране на терористичните групировки от ново поколение – „Ислямска държава” и „Фронтът ан-Нусра”.

 

Източник: „Руски дневник“

Реклами

Posted on 03.07.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: