Кого го е еня за нас?


Кого го е еня за нас?Пей си, Пенке ле, кой ли те слуша. Такава е ситуацията с Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) между ЕС и САЩ.

Докато все повече европейски лидери се изказват твърдо против него, като най-категоричен бе онзи ден френският премиер Мануел Валс, търговският представител на САЩ в преговорите и европейският комисар по търговията напират уверено за приключването му до края на годината.

Вероятно са усетили, че сега, когато Европа се чувства разклатена и отслабена заради британския вот, е подходящото време да го лансират по-лесно с довода, че ще засили европейските позиции.
Брюксел отново си кара влака по неговите релси, без да обръща внимание на желанията на европейските граждани. Нали именно Малмстрьом най-нагло се осмелява да твърди, че нея европейските граждани не са я избирали и няма защо да се вслушва в техните притеснения.

В този ред на мисли похвално е предложението на председателя на Групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела Европейската комисия да се избира пряко от европейските граждани. Това би намалило задкулисните политически договорки при избора на законодателния орган на Евросъюза.
В същото време еврочиновничка – сътрудничка на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков, нарича „луди лобисти“ близо 3,5 млн. европейци, които официално, подписвайки гражданската инициатива „СТОП ТТИП“, се обявяват срещу споразумението.

Луди са и 240-те европейски организации, изпратили писмо до Доналд Туск с искане за незабавно прекратяване на мандата на ЕК за преговори.

Явно споменатата сътрудничка не знае, че над 80% от срещите на Малмстрьом и екипа й, посветени на ТТИП, са с бизнес лобисти. Но те не са луди, нали защитават интересите си. А пък за нас, лобистите за запазване на високите социални и екологични евростандарти, за запазване на публичните услуги, за запазване правата на демократичната държава, кого го е еня?

 

Автор: Кристиела Симеонова

Източник: http://duma.bg

Posted on 30.06.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Watch atraente fat black african women with big breast, black
    dicks gang banging white women pitchers
    and skinny black african naked girls been fuck hardcore for free! http://Fanfarenzug-sigmaringen.de/index.php/component/k2/item/7-audiojungle-c

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: