Банката на БРИКС проучва възможността за емитиране на облигации в рубли


Банката на БРИКС проучва възможността за емитиране на облигации в рублиНовата банка за развитие (НБР) на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) обмисля пускането на руския фондов пазар на номинирани в рубли облигации, съобщава Полит.ру.

Мярката ще бъде предприета с оглед финансирането на първия руски проект за изграждане на малки хидроцентрали в Карелия, съобщи за „Известия“ руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Той призна, че е обсъждал въпроса за емитирането на облигационна емисия от НРБ на руския пазар с президента на БРИКС Кундапур Каматх.

Според експерти, цитирани от изданието, това е единствената възможност да бъдат заобиколени санкциите срещу Русия и да се инвестира в руски проекти. В рамките на карелския проект банката на БРИКС ще отпусне на Русия кредит в размер на 100 млн. долара.

„Привличането на заемни средства в рубли е правилен процес и той може да бъде реализиран до края на тази година“, съобщи Улюкаев. По думите му проектът трябва да бъде одобрен до края на юни 2016 г.

На 17 юни ТАСС цитира президента на НБР Кундапур Каматх, който оцени като „много светли“ перспективите пред емисията облигации в рубли.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 28.06.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: