Френски идеи за Европа с Русия от Атлантика до Урал, след като Tроянският кон на САЩ в ЕС си отиде


Френски идеи за Европа с Русия от Атлантика до Урал,след като Tроянският кон на САЩ в ЕС си отидеОчевидно се оформи нов силов триъгълник от САЩ, Русия и Китай, който определя бъдещето на света и Европейският съюз не бива да остава вън от него,само като слуга на САЩ,а да се превърне в четвърта самостоятелна страна.
Френски идеи за нова Европа от Атлантика до Урал с Русия обяви депутатът на Националното събрание на Франция Никола Дюик и предложи да бъде разпусната Европейската комисия и да бъде създадена нова Европа.
„Сега ние трябва да създадем нова Европа която ще бъде единна от Атлантика до Урал. И Русия трябва да стане нейна част”.
Защо само до Урал си е френско късогледство!
„Великобритания винаги ще играе особена роля на Запад, независимо от Brexit, и резултатите от референдума трябва за послужат като повод за реформи в Европа“.
„Сегашното гласуване има решаващо значение: Европа повече не може да функционира като по-рано, не може да се стои на три крака – Европарламент, Еврокомисия и Съвета на Европа. Според мен Еврокомисията трябва да бъде разпусната”,казва френският политик.
„Сега ние трябва да създадем нова Европа която ще бъде единна от Атлантика до Урал. И Русия трябва да стане нейна част”.

Малко по-рано Путин покани ЕС в проекта си „Голямата Евразия“.
„Америка е велика държава. Днес, навярно, единствената свръхдържава. Приемаме това. Искаме и сме готови да работим със САЩ“,заяви руският президент Владимир Путин в изказване и последвала дискусия на Петербургския международен икономически форум.Според него на света „е нужна такава мощна държава“, но на Русия не ѝ трябва „постоянно да се месят в делата ни, да ни нареждат как да живеем и да пречат на Европа да изгражда отношенията си с нас“.В диалога, в който участваха президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев и премиерът на Италия Матео Ренци, руският държавен глава продължи с известната си теза, че отношенията ЕС-Русия са само функция на отношенията между Москва и Вашингтон.
Путин обясни, че НАТО съществувало по логиката на наличие на външен враг. „А при нас логиката е съвсем различна, тя е насочена към сътрудничество и търсене на компромиси.“
Руският президент обяви, че още през този месец започват преговори с Китай за ново търговско-икономическо партньорство между Евразийския икономически съюз (ЕИС), и към тази рамка могат да се включат и Индия, Иран, Пакистан, и др.

Проектът за „Голямата Евразия“ ще бъде открит за участие и за Европа, добави той. Путин каза, че „в тази връзка приветстваме инициативата на президента на Казахстан  да се проведат консултации между Евразийския икономически съюз и ЕС. Този въпрос бе обсъден с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер“.

Докато в ЕС се свива и се заговори за разпад,защото националните държави се лишават от всякакъв суверенитет в полза на глобалния американски интерес,в скромната доскоро Шанхайска организация за сътрудничество (ШОС),в състав Русия, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан са шокирани от наплива на желаещи за нови членове-Индия, Пакистан, Иран,Египет, Израел,Беларус,Монголия,Сирия,Афганистан.
Очевидно участието на Китай и Русия е привлекателно. Утвърждаването на присъединяване към ШОС на Индия и Пакистан,на  срещата на върха в Ташкент е доказателство за това.

Полша и Унгария са на кантара.Марин льо Пен, лидерът на крайната десница във Франця, поиска референдум за излизане от ЕС.
Същото поиска  депутатът-социалист от Холандия Хари ван Бомел. Очаква се  реакцията на местния парламент.
Франция, Австрия, Финландия, Холандия и Унгария може да напуснат Евросъюза, вървейки по пътя на Обединеното кралство, гласи служебен  документ на германското финансово ведомство „Немската стратегия спрямо „Брекзит”.Във федералното министерство на финансите се тревожат, че тези пет държави може да последват Великобритания, съобщава в. „Велт”.
Шотландия  пое път към независимост, а Северна Ирландия към присъединяване към Ирландската република.
В Белфаст призоваха за вот за обединение с Ирландия.Мартин Макгинес, вторият по важност лидер на Северна Ирландия, призова в петък за провеждане на гласуване за обединение с Ирландия.
Брекзит е аргумент „за“ независимостта на Каталуня, заявиха властите в Барселона.Решението на Великобритания да напусне ЕС засилва аргументите в полза на независимостта на Каталуня, заяви президентът на регионалното правителство Карлес Пучдемон, цитиран от агенция „Ройтерс“.Действащият премиер на Испания Мариано Рахой заяви, че Брекзит е доказателство за опасността от референдумите и разделенията, до които те водят.
Поради огромния приток на имигранти от Тунис, Италия и Франция поискаха реформа на Шенгенските правила, които да допускат при определени обстоятелства отново да се въвежда контрол по вътрешните граници на Общността.
Шотландия ще се стреми да остане част от Европейския съюз и по тази причина ще обсъди възможността за провеждането на повторен референдум за независимост от Обединеното кралство. Това заяви шотландският премиер Никола Стърджън. „Вероятността от провеждането на повторен референдум за независимост в момента е много голяма“, каза тя.
Чехия изяви желание да напусне ЕС и вече прави постъпления по въпроса, като целта й е по този начин да запази населението си от посегателства.
Изключително мощни са и анти-бежанските настроения в Унгария, чието правителство категорично отказа да дава подслон на хора, които буквално се преселват в Европа и се готвят да я асимилират. Унгария първа затвори границите си и отказа да приеме дори един бежанец. Същото е положението и в Словакия.

Позицията на ислямизиращ се протекторат на САЩ,се оказа губеща за ЕС.
Народите искат да живеят в Обединена Европа, в която техните национални държави да бъдат свободни в решаването на националните си проблеми в съответствие със своите традиции и интереси.Затова глобалистите,евробюрократите,атлантиците,либералите въстават
срещу Референдумите по важни въпроси.
Те измислят различни обиди и заплахи срещу свободното решение на народа на Обединеното кралство-наричат ги неуки,необразовани,пенсионери,селяни,низини на общетвото и др.
подобни.
Дори искат веднага нов Референдум с ново невъзможно условие – над 2/3 да са за излизане,за да се зачете.
Само свободна Европа може да реши въпроса за културната и цивилизационната си  идентичност.
Категорично се отхвърля проваленият неолиберален модел,който вкара Европа в дълбоката криза.
Социалната държава се провали поради отричане на традиционното семейство,намаляване на прираста и демографските катастрофи,мързел,загуба на традиционните ценности и подмяната им морала на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални ,желанието чужденци да вършат тежката работа,лихварството и рентиерството.

Видният атлантик Паси вчера направи бясна реклама на проваленото Трансатлантическо търговско споразумение със САЩ и на американския глобализъм и доста „порева“ и за разклатеното НАТО.
Дори публикувано от Институт Отворено общество – София „представително проучване на общественото мнение“ (доколкото може да бъде преставително нещо от Сорос и протестърите),признава,че привържениците на членството в ЕС намаляват с 3,1% в сравнение с предишните две години и значително повече в сравнение с 2013 г.
Забелязват и трайна тенденция на увеличаване на привържениците на антиевропейски партии.Близо една трета от запитаните в малките градове биха искали излизане от ЕС (32,3%). Признават,че антиевропейски партии биха получили почти 1/3 от гласовете извън София и то преди Брекзит.

Posted on 26.06.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: