Френски политолог: Турция е „черна дупка“, подхранваща терористичната заплаха


Френски политолог: Турция е „черна дупка“, подхранваща терористичната заплахаТурция се стреми към това за разпали война между НАТО и Русия, смята известният френски политолог, автор на множество книги, статии и научни доклади в областта на международните отношения и геополитиката Александър Дел Вал, предаде РИА Новости.

„Като член на НАТО, Турция би направила всичко за разпалване на война с Русия. Точно затова тя свали руския самолет. Целта й, освен всичко останало, бе да тласне НАТО към изостряне на конфликта с Русия в името на трансатлантическата солидарност”, заяви Дел Вал.

Според политолога „това, че Турция е член на НАТО, е проблем“. В тази връзка Дел Вал обръща внимание на факта, че днес турската страна „използва статута си на член на алианса, за да блокира много проекти за сътрудничество с Гърция и Кипър“.

Експертът нарече Турция мафиотска държава, но и страна, която подлага „на бомбардировки собственото си население (кюрдите)“, разрешава разполагането на своя територия тренировъчни лагери на ислямските терористи и използва миграционната криза в Европа за „шантаж“ на преговорите с ЕС.

Едновременно с това Анкара се стреми към ислямизация на Европа, а след това и на останалата част от света, счита политологът.

„За да разберат това на Запад трябва да се случат десет събития с мащаба на терористичните актове от 11 септември 2011 г. срещу САЩ“, каза още Дел Вал.

Той нарече Турция „геополитическа черна дупка“, подхранваща заплахата от ислямския тероризъм.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 25.06.2016, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: