Шанхайската организация за сътрудничество се разширява, а Европейският съюз…


Шанхайската организация за сътрудничество се разширява, а Европейският съюз...Докато в ЕС националните държави се лишават от всякакъв суверенитет и се готовят за глобалния американски котел,в скромната доскоро Шанхайска организация за сътрудничество (ШОС),в състав Русия, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан са шокирани от наплива на желаещи за нови членове-Индия, Пакистан, Иран,Египет, Израел,Беларус,Монголия,Сирия,Афганистан.
Меморандумът за присъединяване към ШОС на Индия и Пакистан, се очаква да бъде подписан на срещата на върха в Ташкент и да влее „свежа кръв“ в дейността на организацията.

За Иран, имат трудности с  консенсуса,като има принципно съгласие на всички шест държави с иранската кандидатурата,но наскоро се появили някои нюанси, които пречат на разглеждането на молбата веднага.
А,Британия даде добър пример,на други държави от ЕС  да си поискат обратно суверенитета от ЕК и Меркел. Брюкселска бюрокрация сега е в положението на френската аристокрация по време на революцията.
„И какво ще спечелим, ако напуснем ЕС?, пита Фарадж в последната си реч. – Ще си върнем това, което ни принадлежи по право. Ще си върнем нашите териториални води и правата за риболов. Ще си върнем контрола над границите си, вместо да държим вратата отворена…“
Борис Джонсън сравни опита на ЕС да обедини европейските страни с намеренията на Хитлер и Наполеон – разликата е само в методите.
Швейцария зашлеви оглушителен шамар на Брюксел,като се отказа да влиза в Европейския съюз. Швейцарските власти  оттеглиха искането за присъединяване към ЕС.
Страннен вот имаше в Австрия след Франция и Шотландия.Това ли е европейската демокрация?Тия дни съдът може да касира изборите.
Аномалии в Австрия с дошлите на следващия ден гласове по пощата, които се оказаха решаващи,за да откраднат победата от националистите.
В неделя в ранния следобед претендентът на дясната партия на свободата Хофер бе сочен за сигурен фаворит като в екзит половете водеше с около 10 на сто.10% е извън статистическата грешка.Но на кого му пука.
В Австрия,в град Вайдхофен ан дер Ибс, при 9026 регистрирани избиратели,са дадени 13 262 гласа, което означава, че избирателната активност е била 146,9%, става ясно от официалния портал на Министерството на вътрешните работи на Австрия, пише виенскит вестник Heute.
В  град Линц броят на бюлетините в отдалечените урни (у дома, в болници и специални институции) е над пет пъти повече от броя на хората, участвали в гласуването: 21060 бюлетини от 3518 избиратели. Специфични демократични процедури!
На референдума в Шотландия 4,2 млн. дyши ce peгиcтpиpaxa зa вoтa. Oт тяx oĸoлo 790 000  пoдaли cвoя глac пo пощата.И това ce cлyчи зa пъpви път в историята на Шотландия?
Тогава този странен факт не се коментира.Но сега,след повторението на „гласове по пощата“ и то в шокиращи размери на президентските избори в Австрия?
Всякакви заплахи и трикове се използват  и срещу Каталуния-докога?
Но, не е само Каталуния-две италиански области,най-богатите се ослушват.
„Демократични процедури“ бяха приложени и във Франция срещу печелещия изборите Национален фронт на Марин льо Пен.
Засилват се отрицателните настроения в Испания, Унгария,Полша,Словакия,
Франция, Дания, Холандия, Швеция, Австрия.
В светлината на референдумът в Крим, референдумът във Венеция, референдумът в Швейцария,във Великобритания и задаващите се редица други сепаратистки референдуми- отношението на евробюрократите към плебисцита като форма на пряката демокрация  е в опасност.
В България го мачкат с всички средства.
След референдумът в Швейцария,посветен на затягане на имиграционната политика, отношенията на Европейския съюз и Берн станаха значително по-лоши.
Брюксел помага на всякакви  корпорации, голямата част от добавената стойност от европейските държави да се изнася навън, а самите държави да затъват в дългове.
Когато бандитски частни банки фалират, държавата поема бремето и го стоварва върху данъкоплатците.
Разпродават цялата обществена собственост на офшорните елити или им я подаряват чрез безумни концесии.Примери няма да давам.
„Най-взривоопасен” за Европа е проблемът с нестабилността на еврозоната и основният проблем на валутния съюз е свързан не с британците, а с несъвместимостта на макроикономическия модел на Германия и другите използващи евро страни,особено южните. И къде се бутаме ние? Или по-точно къде ни бутат?Мислят си,че така ще се бетонират във властта?
Самото появяване на „Брекзит” доведе до нестабилност на европейският проект.
Радикалното ляво движение Podemos е близо до юздите на властта.
Podemos може да стъпи върху позицията си на втора по популярност партия и да формира или да участва в управляваща коалиция.
През октомври в Италия предстои вот, който може да промени политическата система на страната. Няма непосредствен риск от Italexit,италианският референдум,е част от плана на министър-председателя Матео Ренци да реформира политическата система на страната. Кандидатите от втората най-голяма партия в страната обаче – евроскептичното движение „Пет звезди“, току що спечелиха изборите за кмет в Рим и Торино. И докато популярността на партията нараства, може да се засилят и шансовете за референдума в стил Brexit, който тя иска.
Оланд е по прогнози на четвърто място за първия кръг от президентските избори във Франция следващата година.
„Алтернатива за Германия” разтърси германската политика само една година преди парламентарните избори, когато подкрепата за установените партии, които формират управляващата коалиция,  падна под 50%.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 24.06.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: