Американски генерал: Русия може да превземе Прибалтика за 36-60 часа


Американски генерал: Русия може да превземе Прибалтика за 36-60 часаИма пропуски в координацията между войските на НАТО, комуникационните технологии на Алианса не са достатъчно защитени.

Командващият въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис смята, че Русия би могла да превземе страните от Балтийския регион по-бързо, отколкото смята НАТО – за 36-60 часа.

„Русия може да превземе страните от Балтика по-бързо, отколкото ние бихме могли да отидем там, за да ги защитим”, заяви Ходжис в интервю за Zeit.

Част от интервюто е публикувано на сайта на изданието. Пълната му версия ще бъде публикувана в четвъртък. Ходжис е съгласен с оценките на военните анализатори, че на руските войски ще са необходими 35-60 часа, за да поставят под свой контрол столиците на балтийските държави.

Ходжис също отбеляза различни пропуски в координацията между войските на НАТО, открити по време на ученията „Анаконда” в Полша.
По неговите думи, трудности е имало при прехвърлянето на тежка техника от Западна в Източна Европа. Силни притеснения предизвика и недостатъчната сигурност на комуникационните технологии на Алианса.

Ученията „Анаконда” се проведоха на 7 юни в Полша. В тях участваха 31 000 войници. Те отработваха реакцията на възможно нападение от страна на Русия.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 23.06.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: