Задават се новите бомбардировачи на Третата световна


Задават се новите бомбардировачи на Третата световнаНадпреварата ще бъде в областта на новите технологии.

Започва ново глобално надпреварване във въоръжаването на световните военни лидери, основано на новите технологични достижения в областта на роботиката, хиперзвуковите скорости и невидимостта.

На руския ПАК ДА ще му трябва чудовищен двигател

Относно руския Перспективен авиационен комплекс на Далечната авиация (ПАК ДА) се говори много оскъдно, но все повече се правят намеци, че ОКБ „Туполев” ще е готово за първия полет през 2021 г., а през 2023 г. бомбардировачът от ново поколение трябва да постъпи в частите на ВВС за опитна експлоатация. Тези срокове, естествено, може да се преместват, тъй като ВВС на Русия възнамерява да усили далечната авиация за сметка на ново производство на дълбоко модернизирани ракетоносци Ту-160.

Научноизследователската работата по създаване на ПАК ДА е започнала в 2009 г., но същинската опитно-конструкторска работа по проект „80” стартирала през 2014 г. През следващото десетилетие той трябва да започне да заменя отначало Ту-95, а след това и Ту-160.

ПАК ДА принципно ще се различава от предшественици, тъй като ще е дозвуково „летящо крило”. Конструкторите възнамеряват да компенсират загубата в скоростта за сметка на невидимостта на самолета и най-високия интелект на неговите бордови системи. Вече е приключен предварителния проект на радиолокационния комплекс и е разработена системата за управление на въоръжението.

Руснаците дават най-много характеристики на бъдещия бомбардировач:
– Максимална маса при излитане – 150-200 тона;
– Максимално количество гориво – до 50 тона;
– Маса на полезния товар – 30-40 тона;
– Радиус на действие – 6000-9000 км.

Самолетът ще бъде снабден както с ракети „въздух-земя”, така и „Въздух-въздух” и свободно падащи и коректируеми бомби. За него се разработват хиперзвукови ракети със скорост на полета 5М и повече.

Двигателят ще има предполагаема тяга от чудовищните 40 тона.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 19.06.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: