Путин призова да се създаде голямо Евразийско партньорство


Путин призова да се създаде голямо Евразийско партньорствоРусия и други държави от Евразийския икономически съюз са за създаването на голямо Евразийско партньорство с участието на Китай, Индия, Пакистан, Иран, страните от ОНД и редица други държави. Това заяви руският президент Владимир Путин на пленарно заседание в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург, предаде ТАСС.

„С нашите партньори смятаме, че Евразийският икономически съюз може да стане един от центровете за формиране на по-широк интеграционен контур“, каза Путин, като отбеляза, че този въпрос се е обсъждал на срещата на ръководителите на Евразийския икономически съюз (Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан) в края на май в Астана.

„Предлагаме да помислим за създаването на голямо Евразийско партньорство с участието на Евразийския икономически съюз, както и на страните, с които вече имаме тесни отношения – Китай, Индия, Пакистан, Иран и разбира се имам предвид нашите партньори от ОНД и други държави и обединения, които проявяват интерес“, каза Путин.

Говорейки за интеграцията в рамките на Евразийския икономически съюз, Путин припомни, че до 2025 г. в рамките на обединението „ще бъде създаден единен пазар на енергетика и въглеводороди, финансови пазари“.

Според руския държавен глава съюзът може да се превърне в един от центровете за широк интеграционен контур и да привлече нови партньори за решаването на технологични задачи.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 18.06.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: