Нов военен блок на Русия, Китай, Индия и Иран срещу НАТО?


Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу

Иран призова Индия, Китай и Руската федерация за съюз срещу НАТО.
Иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган, предложи  военно сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Руската федерация, за да се противодейства на разширяването на изток и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО, концентрацията на американски сили на южната и източна граница на Китай, движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ.
Иранският министър на отбраната направи изявлението си в Москва на V-та Международна конференция за сигурност.
Министърът на отбраната на Иран призова Китай, Индия и Русия за засилване на сътрудничеството и началото на консултации по въпроса.В Москва, за участие във форума присъстваха повече от 500 гости, сред които министрите на отбраната и военни делегации от над 80 страни, представители на експертната общност и академичните среди, както и управлението на международни организации – ООН, ОССЕ, ОНД, ОДКС и МКЧК.
Доста голяма част от речта му бе посветена на темата  Саудитска Арабия и нейното покровителство на различни терористични групи. Ръководителят на иранското Министерство на отбраната подчерта опасността от разпространението на терористичните групи в Афганистан,в Северен Кавказ, Централна Азия, Индия, Западен Китай и Европа.
В заключителната част на речта си, министърът заяви, че необходимостта от засилване на военното сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Русия за съвместно противопоставяне на източната експанзия на Алианса и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО.

„Доволен съм, че след една година имах щастието отново да се срещне със своите колеги от различни страни в тази важна конференция за сигурност, и аз искам да изразя благодарност на Негово Превъзходителство генерал Шойгу за поканата и провеждането на тази конференция.
Новата стратегия на Америка и ционисткия режим и подсъзнателно, но с преднамерени действия  в региона показват наличието на използването на програми за изграждане на  терористични групи, като например ИДИЛ,“Талибани“ и така нататък.
Със създаване на нарушения на геополитиката в региона ,Тези страни се опитват да компенсират тяхното политическо и военно поражение, чрез създаване на опосредствени войни и им дадва идеологически и племенни цветове.“
Създаването и разпространение от САЩ на кибер армия и американската едностранна доминация в киберпространството е сериозна заплаха за глобалната сигурност. Днес сме свидетели на все по-голямо разпространение на научните знания в тази област. Ние трябва да наблюдава рисковете, които могат да застрашат нашите страни. Някои от тези рискове са да се  създаде е трагедия,по-голяма от трагедиите на Първата и Втората световни войни.

„С оглед на комплекса изброени от мен заплахи, бих искал да подкрепя идеята за разработване на многостранно сътрудничество в отбраната между Иран, Китай, Русия и Индия да се противопоставят на целенасочено движение на изток на НАТО, разполагането на противоракетен щит в Европа,  концентрацията на американски сили на южната и източната граница на Китай, едновременно с движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ, и да обяви, че аз и моята страна сме готови за започване на консултации и сътрудничество“, завърши иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 17.06.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: